Učešće na sajmu Urban Art Fair u Parizu

Na internacionalnom sajmu urbane umetnosti u Parizu, na štandu knjižare "Le grand jeu" je predstavljena knjiga Street Art Belgrade. Tokom trajanja promocije, autor knjige Aleksandar Đorđević je potpisivao kupljene primerke i razgovarao sa posetiocima.
Nazad na aktivnosti

Na internacionalnom sajmu urbane umetnosti u Parizu, na štandu knjižare "Le grand jeu" je predstavljena knjiga Street Art Belgrade.

Tokom trajanja promocije, autor knjige Aleksandar Đorđević je potpisivao kupljene primerke i razgovarao sa posetiocima.

Urban Art Fair prvi je međunarodni sajam posvećen urbanoj umetnosti, osnovan 2016. godine. Sajam se održava u  Le Carreau du Temple prostoru, u srcu Pariza. Za svako izdanje Urban Art Fair okuplja oko 35 francuskih i međunarodnih galerija koje nude radove skoro 200 umetnika.

Kolekcionari, profesionalci i amateri sastaju se svake godine u aprilu da bi otkrili i nove i etablirane umetnike. Urban Art Fair od 2016. godine želi da istakne bogatstvo urbane kreacije. Program uključuje izložbe van terena, performanse uživo, potpisivanje umetnika, predavanja koja okupljaju ulične umetnike i međunarodno poznate predavače, kao i kratke projekcije filma. Ovo je nezaboravan događaj posvećen oblasti ulične umetnosti.

Pregled aktivnosti

15.12.2020.
Loving Street Art Belgrade

Prva izložba ulične umetnosti i grafita Beograda u virtuelnom prostoru je dostupna publici iz celog sveta na platformi VR-All-Art. Predstavljeno je preko 40 radova koje su domaći i strani autori stvarali na ulicama Beograda.

Pročitajte više...
30.09.2020.
Drugi vikend ulične umetnosti na Vračaru

U okviru drugog vikenda ulične umetnosti na Vračaru od 2. do 4. oktobra, održaće se različite aktivnosti vezane za "street art" - od radionica za seniore do predavanja na otvorenom.

Pročitajte više...
23.09.2020.
Izložba Street Art Tel Aviv

U organizaciji ambasade Izraela u Srbiji, u Kulturnom centru Grad je krajem septembra organizovana izložba fotografija ulične umetnosti Tel Aviva, autora Aleksandra Đorđevića. Fotografije su nastale tokom posete udruženja"Kruna" Izraelu 2019. godine, kada je u Tel Avivu predstavljena knjiga Street Art Belgrade i fotografije ulične umetnosti Beograda.

Pročitajte više...
20.06.2020.
Street art radionica za seniore

Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina i neizostavan deo urbanog okruženja, šira zajednica najčešće nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza. Cilj “Street art radionica za seniore” je bila da inspiriše i pruži praktično znanje učesnicima starosti preko 60 godina, kao podršku za razumevanja ulične umetnosti i dalje kreativno izražavanje.

Pročitajte više...
Copyright © 2021 Kruna. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram