Učešće na sajmu Urban Art Fair u Parizu

Na internacionalnom sajmu urbane umetnosti u Parizu, na štandu knjižare "Le grand jeu" je predstavljena knjiga Street Art Belgrade. Tokom trajanja promocije, autor knjige Aleksandar Đorđević je potpisivao kupljene primerke i razgovarao sa posetiocima.
Nazad na aktivnosti

Na internacionalnom sajmu urbane umetnosti u Parizu, na štandu knjižare "Le grand jeu" je predstavljena knjiga Street Art Belgrade.

Tokom trajanja promocije, autor knjige Aleksandar Đorđević je potpisivao kupljene primerke i razgovarao sa posetiocima.

Urban Art Fair prvi je međunarodni sajam posvećen urbanoj umetnosti, osnovan 2016. godine. Sajam se održava u  Le Carreau du Temple prostoru, u srcu Pariza. Za svako izdanje Urban Art Fair okuplja oko 35 francuskih i međunarodnih galerija koje nude radove skoro 200 umetnika.

Kolekcionari, profesionalci i amateri sastaju se svake godine u aprilu da bi otkrili i nove i etablirane umetnike. Urban Art Fair od 2016. godine želi da istakne bogatstvo urbane kreacije. Program uključuje izložbe van terena, performanse uživo, potpisivanje umetnika, predavanja koja okupljaju ulične umetnike i međunarodno poznate predavače, kao i kratke projekcije filma. Ovo je nezaboravan događaj posvećen oblasti ulične umetnosti.

Pregled aktivnosti

20.06.2020.
Street art radionica za seniore

Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina i neizostavan deo urbanog okruženja, šira zajednica najčešće nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza. Cilj “Street art radionica za seniore” je bila da inspiriše i pruži praktično znanje učesnicima starosti preko 60 godina, kao podršku za razumevanja ulične umetnosti i dalje kreativno izražavanje.

Pročitajte više...
01.01.2020.
Platforma "Muzej ulične umetnosti"

Platforma "Muzej ulične umetnosti" - Street art museum je dugoročni projekat promocije digitalizacije i očuvanja ulične umetnosti Beograda i Srbije. Kroz ovaj projekat se podiže svest o čuvanju i obradi materijala koji postoji o uličnoj umetnosti i grafitima.

Pročitajte više...
29.10.2019.
Izložba u Tel Avivu “Beli gradovi”

U delu Tel Aviva – Jaffa, poznatom po urbanoj i uličnoj umetnosti, 29. oktobra otvorena je izložba posvećena uličnoj umetnosti Beograda pod nazivom “Beli gradovi” i predstavljena knjiga “Street Art Belgrade” autora Aleksandra Đorđevića.

Pročitajte više...
27.10.2019.
Vikend ulične umetnosti na Vračaru

Ove godine se u okviru Nedelje kulture održao i prvi Vikend ulične umetnosti, kako bi se ovaj specifičan vid umetnosti sačuvao i popularizovao, jer predstavlja nezaobilazni deo urbanog okruženja.

Pročitajte više...
Copyright © 2020 Kruna. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram