Vikend ulične umetnosti na Vračaru

Vikend ulične umetnosti na Vračaru U okviru Nedelje kulture na Vračaru koja se realizuje u oktobru, ove godine je po prvi put održan Vikend ulične umetnosti u galeriji Božidarac. Ove godine se u okviru Nedelje kulture održao i prvi Vikend ulične umetnosti, kako bi se ovaj specifičan vid umetnosti sačuvao i popularizovao, jer predstavlja nezaobilazni […]
Nazad na aktivnosti

Vikend ulične umetnosti na Vračaru

U okviru Nedelje kulture na Vračaru koja se realizuje u oktobru, ove godine je po prvi put održan Vikend ulične umetnosti u galeriji Božidarac.

Ove godine se u okviru Nedelje kulture održao i prvi Vikend ulične umetnosti, kako bi se ovaj specifičan vid umetnosti sačuvao i popularizovao, jer predstavlja nezaobilazni deo urbanog okruženja.

U okviru vikenda ulične umetnosti:

U galeriji Božidarac su izložene fotografije ulica i fasada Vračara odabrane na Instagram foto konkursu, izložba će trajati do 14. oktobra.

Poznati beogradski umetnik JUNK je oslikao mural na zgradi centra Božidarac, i veselim simbolima predstavio želju za znanjem i napredovanjem.

Istoričar umetnosti Srđan Tunić iz organizacije Street Art Walks Belgrade je održao dva predavanja na otvorenom o uličnoj umetnosti na Vračaru. Na predavanjima su prisutni mogli da otkriju bogatsvo umetnosti na ulicama, ali i da saznaju, između ostalog, razlike između različitih pojava (grafiti, street art murali), njihove lokalne i globalne istorije, različitih tehnika i umetnika koji mogu da se vide na Vračaru.

Fotograf Aleksandar Đorđević, autor knjige „Street Art Belgrade“ je održao radionicu za fotografisanje ulične umetnosti tokom koje je predstavio osnove fotografije, specifičnosti vezane za fotografisanje ulične umetnosti i tehnike obrade fotografija.

Na predstavljanju izložbe i murala gostima su se obratili predsednik Skupštine opštine Mihailo Grupković, direktor centra za obrazovanje i kulturu Vladimir Kljajić i Aleksandar Đorđević ispred udruženja građana „Kruna“.

Vikend ulične umetnosti je organizovalo udruženje građana 'Кruna' u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu "Božidarac 1947" i opštinom Vračar. Projekat se sufinansira iz budžeta Gradske opštine Vračar.

Copyright © 2020 Kruna. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram