Aktuelni projekti udruženja

Ovde možete videti pregled aktuelnih projekata.

Muzej ulične umetnosti

Cilj projekta "Muzej ulične umetnosti - Street art museum" je da se fotografije i informacije o uličnoj umetnosti učine dostupnim široj javnosti kroz jedinstvenu i inovativnu platformu.

U okviru projekta "Muzej ulične umetnosti - Street art museum" je kreiran arhiv ulične umetnosti, mesto na kome posetioci mogu da pretražuju arhivu radova po različitim kategorijama (autor, godina, tehnika…) i da posećuju 2D i 3D izložbe koje postavljaju kustosi - saradnici koji već dugo godina prate oblast ulične umetnosti. Arhiviranje, sistematizacija i muzeološka obrada radova je urađena u skladu sa važećim Smernicama za digitalizaciju kulturnog nasleđa i ostalim zakonskim odredbama. Muzej pruža uvid u razvoj ulične umetnosti u Srbiji, nudi mogućnost analize kulturno-istorijske građe - razvoja i istorijskog konteksta i promoviše uličnu umetnost Srbije. Sajt je realizovan u saradnji sa kompanijom Digital Mind.

Platforma VR-All-Art je revolucionarna platforma za umetnike, galerije, muzeje i širu javnost koja služi za izlaganje i istraživanje umetničkih dela u virtuelnim i proširenim svetovima. Platforma omogućava svima da istražuju umetnička dela i otkrivaju umetnike. VR-All-Art platforma je prepoznata od strane Narodnog muzeja u Beogradu i deo je njegove stalne postavke.

U sledećoj godini planiramo da nastavimo sa punjenjem arhive, novim 3D zidovima i izložbama. Projekat koji smo u ovoj godini razvili, planiramo da u sledećim godinama podignemo na nivo Evropske unije, kako bi se dokumentovanje i arhiviranje ulične umetnosti nastavilo na što većoj teritoriji.

Vikend ulične umetnosti

Projekat "Vikend ulične umetnosti" se realizuje na opštini Vračar, imajući u vidu da je sedište udruženja na ovoj opštini, ovo je projekat koji smo osmilili za naše sugrađane. Vikend se organizuje tokom nedelje umetnosti, koja se održava u oktobru na opštini Vračar. Uz saradnju sa opštinom Vračar, ustanovom Božidarac i ambasadom Austrije, želja je da se građanima Vračara, ali i ostalih opština ponudi kulturni sadržaj koji će da ih informiše i zainteresuje za različite vidove umetnosti. Ciljne grupe projekta su građani sa opštine Vračar, kao i građani drugih opština u Beogradu. U okviru festivala se realizuju oslikavanja zidova, predavanja o uličnoj umetnosti na otvorenom i šetnje po Vračaru, konkurs za najlepše fotografije zidova i ulične umetnosti na Vračaru i izložba radova u galeriji Božidarac, radionice za fotografisanje ulične umetnosti i radionice za oslikavanje ulične umetnosti.

Copyright © 2021 Kruna. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram